Volledig scherm
Kelvin Maynard © ANP/Orange Pictures

Liquidatie: slachtoffer is Kelvin Maynard (32) van Alphense Boys

UpdateKelvin Maynard (32), sinds dit seizoen speler van Alphense Boys, is gisteravond om het leven gekomen bij een schietpartij in Amsterdam. Zijn trainer Hein van Heek is geschokt. ,,Vreselijk nieuws. Echt verschrikkelijk.”

Maynard zat gisteren alleen in zijn auto toen hij werd beschoten door twee personen op een motorscooter met drie wielen. Zij zijn na de schietpartij gevlucht. 

,,Eén van de spelers belde me gisteravond op. ‘Trainer, ik heb slecht nieuws', zei hij. Daarna ben ik gaan bellen met bestuursleden. Dit is echt als een bom ingeslagen", meldt een aangeslagen Van Heek. ,,We gaan vanavond niet trainen, we komen wel bij elkaar om te praten.”

Of de selectie komend weekeinde in actie komt, is nog onderwerp van gesprek. ,,Het lijkt mij niet dat wij gaan voetballen. Een aantal teamgenoten is zo aangeslagen.” Kelvin Maynard speelde sinds dit seizoen voor de Alphense club. Hij kwam deze zomer over van Quick Boys. ,,Een hele aardige, rustige jongen’’, zegt Van Heek. ,,Deze week hebben we een gesprek gehad over de resultaten. Daarin was Kelvin echt een leider, hij zei dat we als team moesten vechten.” 

In Amsterdam wordt een ander beeld van hem geschetst. De voormalige profvoetballer blijkt een bekende van de politie. Een woordvoerster bevestigt dat hij voorkomt in de systemen. 

Club

Op de club is het rustig deze donderdagmorgen. Een steward die de kleedkamers schoonmaakt, zegt: ,,Hij speelde hier nog maar net. Ik ken hem niet. Er zijn er in afgelopen tijd zo veel bijgekomen dat we ze niet allemaal meteen van naam kennen. Maar zoiets heb ik hier nog nooit meegemaakt. Wel normale sterfgevallen van bijvoorbeeld leden op leeftijd. Misschien ook wel eens een hartstilstand, maar dit... Nee nooit.’’ Op Sportpark De Bijlen hangt de vlag halfstok.

Quote

Wij moeten de eerste schok nog verwerken

Dennis Captein

,,Kelvin is deze zomer bij ons gekomen, onder meer omdat hij veel ervaring meebracht”, zegt Boys-voorzitter Dennis Captein. ,,Hij was sociaal jongerenwerker, voor ons was dat ook een groot pluspunt. Kelvin had ideeën over hoe je met pupillen in het voetbal om moest gaan. Daar hadden we heel geanimeerde gesprekken over.”

Kelvin Maynard, die vrouw en kinderen achterlaat, kreeg bij Alphense Boys een contract voor twee jaar. Hij had aan het begin van dit seizoen wat blessureleed. ,,Het zou nu eigenlijk pas echt gaan beginnen.”

Volledig scherm
Alphense Boys © AD

Assistent-trainer Eli Wattimury van Alphense Boys deelde met Kelvin Maynard niet alleen de liefde voor voetbal, ze waren ook vakbroeders. Beiden zitten in het jongerenwerk. ,,Daar hadden we het natuurlijk weleens over. Ik voelde, net als vele anderen, wel een klik met Kelvin. Met hem verliezen we een topper, als voetballer en als mens.”

Wattimury kende Maynard al voordat hij naar Alphense Boys kwam. ,,Gewoon, als goede voetballer. We waren heel blij toen we hem vroegen naar onze club te komen en Kelvin ja zei. Hij stond achter ons plan, was hier ook heel erg bezig met het beter maken van jongere spelers. Ik vind het echt een groot gemis dat hij er niet meer is en verschrikkelijk dat hij een vrouw en kinderen achterlaat.”

Kennismaken

Een drama, zegt secretaris Gerard Haverkamp. ,,We hebben binnen de club wel ervaring met een crisis (een wedstrijd in 2013 eindigde in rellen, red.), maar dit is wel heel wat anders.”

Haverkamp plaatste een bericht op de clubsite. ,,Alles begint en eindigt met het ons gevoel over het verlies, wat dit betekent voor zijn familie en nabestaanden. Dat is onze eerste zorg. Het is een shock.”

De secretaris geeft aan dat de club verder afwacht wat er verder ‘op ons afkomt’. ,,Dan bekijken we hoe we daar mee om moeten gaan. De selectie traint vanavond niet, de rest van het programma gaat vooralsnog gewoon door. Kelvin liep pas een paar maanden bij ons rond. In die zin was hij nog niet een grote bekende op de club. We waren nog aan het kennismaken.”

Verwerken

De wedstrijd die Alphense Boys zaterdag zou spelen tegen Hollandia is inmiddels afgelast, weet Captein. ,,Dit is bizar nieuws. Je kunt omkomen bij een verkeersongeluk, of ziek worden. Maar dit? Echt, wij moeten de eerste schok nog verwerken.”

Vanavond is er een besloten bijeenkomst met de spelersgroep en de staf van Alphense Boys.