Volledig scherm
Kiki Ernst met haar lievelingskoe Sip: ,,Het is een echte knuffelkoe." © Privéfoto

Maak kennis met de nieuwe Miss Trekkertrek 2018

Een knap gezicht, spontaan karakter en een voorliefde voor het boerenleven: Kiki Ernst (26) bezit alles wat Miss Trekkertrek moet hebben, volgens Trekkertrek-voorzitter Hans van Leeuwen. 

,,Het klikte direct. Ik had meerdere 'missen' op mijn lijstje staan, maar Kiki sprong er gelijk tussenuit", vertelt Van Leeuwen. De Miss Trekkertrek is het gezicht van het gelijknamige festival in Koudekerk, dat dit jaar op 4 augustus voor de 26ste keer plaatsvindt. Tijdens Trekkertrek strijden (landbouw)machines tegen elkaar wie het zwaarste gewicht het verst kunnen - je raadt het al - trekken. 's Avonds is er een groot tentfeest. Waarom dit festival per se een miss nodig heeft? ,,Ik kan wel de prijzen uit gaan reiken, maar ik ben een lelijke, oude vent; dat heb niks."

Tekst gaat door onder de foto.

Volledig scherm
Kiki Ernst (26) is Miss Trekkertrek in Koudekerk. © Privéfoto

Zzp-boerin

Quote

Vorig jaar ging ik na het tentfeest gelijk door naar de stal om te melken

Kiki Ernst

Kiki Ernst is binnen de agrarische sector al een bekendheid door de Boerinnenkalender van dit jaar. Haar foto prijkt bij de maand juni. Ze werd gekozen uit tweehonderd aanmeldingen. Toch verbaasde het haar toen ze gevraagd werd als miss. ,,Ik verhuur mezelf als zzp-boerin in het Groene Hart en werk onder andere op een melkveebedrijf, daar verzorg ik het jongvee, maak ik kaas en melk ik koeien. Mijn baas - ik mag hem eigenlijk nooit mijn baas noemen - is vrijwilliger bij Trekkertrek en stelde mij voor aan de organisatie."

Ze is dan wel een lokale bekendheid in het Groene Hart, vooral onder de boeren, maar een modellencarrière ambieert ze niet. ,,Ik vind het prima zo, tussen de koeien. Ik ken opeens veel mensen en dat was ik daarvoor niet echt gewend. Soms is het wel lastig; iedereen weet wat je uitspookt. Als je een keer iets teveel hebt gedronken, hoor je dat de hele week."

De liefde

Voordat ze tussen de koeien zat, werkte ze tussen de zeehonden in Neeltje Jans en later Aquazoo. Maar omdat haar toenmalige vriend melkveehouder is, gaf ze koeien ook een kans. ,,Die relatie is uiteindelijk uitgegaan, maar de liefde voor koeien bleef voortbestaan", lacht ze. 

Ernst woont nu sinds anderhalf jaar in Lisse en ze is vorig jaar al eens op Trekkertrek geweest. ,,Ik vond het een hele gezellige sfeer. Heel gaaf. Vorig jaar ging ik na het tentfeest gelijk door naar de stal om te melken. Dit jaar heb ik maar gewoon vrij geregeld."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.