Volledig scherm
Marcel Wattimury (rechts) startte in 2016 een facebookpagina voor een groot feest bij de opening van de Julianabrug. © Peter Franken

‘Maar ik blijf langer als dat nodig blijkt’: Alphenaar gaat naar Molukken om slachtoffers aardbeving te helpen

Alphenaar Marcel Wattimury (41) vertrekt deze week naar de Molukken om gedupeerden van de aanhoudende aardbevingen daar te helpen.

Wattimury komt niet met lege handen. Van de opbrengst van recent in Alphen gehouden doneeracties zullen tenten, voedsel, drinkwater en andere voor gedupeerden bruikbare spullen worden aangeschaft. ,,We bekijken ter plekke waar die hulp het hardst nodig is”, zegt Wattimury.

Familie van hem woont in het getroffen gebied. Eind september vond de eerste zware beving plaats en die kostte tientallen mensen het leven. ,,Sindsdien zijn er misschien wel 2000 kleine en grotere naschokken geweest”, weet Wattimury.

Huis kwijt

Het leed van gedupeerden verschilt nogal, benadrukt hij. ,,Er zijn mensen die familie hebben verloren of die hun huis kwijt zijn. Je hebt ook mensen die steeds de bergen intrekken omdat zij na aardschokken bang zijn voor tsunami’s. Wat staat ons nog te wachten, dat vragen mensen zich af.’’

Een dikke week geleden vierde de Molukse gemeenschap in Alphen het Sama Sama Festival. Via een loterij werd 6000 euro ingezameld voor slachtoffers van de bevingen. De gemeente Alphen doneerde 5000 euro, de Niekerk van den Boom Blom Stichting uit Leiden eveneens. De Goede Herder Kerk en Goede Bron uit Alphen waren goed voor 2000 euro, de Molukse kerk gaf 500 euro. De teller staat nu op 21.000 euro, aldus Wattimury. ,,Ik ga nog even door.” Hij verwacht twee weken op de Molukken te zijn. ,,Maar ik blijf langer als dat nodig blijkt.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195