Volledig scherm
Agenten hebben vanochtend rond 09.30 uur drie verdachten aangehouden na meldingen van langdurige overlast in recreatiegebied Koudenhoorn in Warmond. © Josh Walet

Man (24) in Alphen aangehouden na ‘ernstige misdragingen en intimidaties’

Agenten hebben vanochtend rond 09.30 uur drie verdachten aangehouden na meldingen van langdurige overlast in recreatiegebied Koudenhoorn in Warmond. Eén van hen, een 24-jarige man uit Leiderdorp, werd in Alphen in de kraag gegrepen. 

Het politieonderzoek leidde vanochtend tot de aanhouding van drie personen. Twee mannen van 22 en 23 jaar uit Leiden, werden in het recreatiegebied aangehouden. De derde verdachte, een 24-jarige man uit Leiderdorp, werd in Alphen aangehouden. Het drietal is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Gebiedsverbod

De politie startte een onderzoek na aanhoudende meldingen van misdragingen, bedreigingen, intimidaties en milieuvervuiling door personen die zich ophielden rondom het recreatiegebied Koudenhoorn. Voor de zomer kreeg een aantal personen daarom een gebiedsverbod van de gemeente, waardoor de rust enige tijd terugkeerde. Maar na afloop van de gebiedsverboden was het weer raak. Vanaf begin september kwamen er weer meerdere meldingen binnen van deze eerder genoemde ‘ernstige misdragingen’ van personen die in bootjes verbleven in het recreatiegebied. 

Aan de Oegstgeesterweg in Rijnsburg werd een gestolen boot in beslag genomen. Verder werden tijdens een doorzoeking in Koudenhoorn onder andere luchtdrukwapens, verdovende middelen en mogelijk gestolen buitenboordmotoren aangetroffen. Hoogheemraadschap doet onderzoek naar de vervuiling in het water.