Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Man (38) uit Bodegraven verdacht van fraude en niet afdragen 90.000 euro belasting

Een 38-jarige man uit Bodegraven is aangehouden door de Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst (FIOD). De man wordt verdacht van faillissementsfraude in een opgedoekt autopoetsbedrijf. Daarnaast is er ook een verdenking van het niet afdragen van omzet- en loonbelasting.  

De aanhouding gebeurde donderdag 28 november, na een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude en belastingfraude. Daarbij is de woning van de Bodegraver doorzocht. Er is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie. 

De FIOD startte het onderzoek na een melding van een curator. De verdachte was bestuurder van een autopoetsbedrijf dat in 2017 failliet verklaard is. Vermoedelijk heeft de man niet voldaan aan de administratie- en inlichtingenplicht in het faillissement en dat is strafbaar.

Daarnaast wordt de Bodegraver ook verdacht van belastingfraude, hij zou de verschuldigde omzetbelasting niet hebben opgegeven en de verschuldigde loonheffing niet hebben afgedragen. Het gaat om een bedrag van ruim 90.000 euro.