Volledig scherm
Medewerkers van verschillende hulpdiensten bij het bedrijf van een kweker aan de Achterweg in Nieuwe Wetering. © Josh Walet

Man in ziekenhuis na bedrijfsongeval met zwavel in Nieuwe Wetering

UPDATEEen man is vanochtend in het ziekenhuis beland na een bedrijfsongeval met zwavelpoeder bij een bedrijf aan de Achterweg in Nieuwe Wetering. Dat heeft een woordvoerster van de Brandweer Hollands-Midden bevestigd. 

Het slachtoffer stootte in het bedrijf, waar pepertjes worden gekweekt, tegen een pot met zwavel in poedervorm en kreeg de stof over het hoofd, zegt woordvoerster Annemarie Moeijes van de Brandweer Hollands-Midden. Omdat het hier een giftige stof betreft, zijn de brandweer, de geneeskundige dienst en de traumaheli ingeschakeld, zegt Moeijes.

Afgespoeld

,,De man is ter plekke afgespoeld en daarna voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Hoewel er in eerste instantie ook een traumaheli was ingezet, is de man dus niet zwaargewond'',  aldus Moeijes. Hoe de man het nu maakt, is niet bekend. Ook is niet bekend welke functie het slachtoffer bij de kwekerij vervult. 

In kwekerijen en bij hoveniers wordt zwavel wel gebruikt om spint of schadelijke insecten te bestrijden. Dat was ook hier het geval, laat Moeijes weten. 

 Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken? Schrijf je hier in!