Volledig scherm
Bij het restaurant Ni Hao in Alphen heeft een man vandaag 'per ongeluk' een elektrische fiets meegenomen. © GoogleMaps

Man neemt ‘per ongeluk’ elektrische bezorgfiets mee

Voor het Chinees en Kantonese restaurant Ni Hao in de Hooftstraat in Alphen heeft vanmiddag een man ‘per ongeluk’ een elektrische bezorgfiets meegenomen. Nadat een video van het meenemen van het voertuig op Facebook was gezet, heeft de man de fiets weer teruggebracht.

Meirong Hu, eigenaresse van het restaurant Ni Hao, had een video van de diefstal op Facebook gezet. Het bericht werd ook gedeeld in de Facebookgroep Allemaal Alphenaren.

Capuchon

Op de video was duidelijk te zien hoe de vermoedelijke fietsendief eerst een paar keer voorbij de fiets liep. Even later deed hij zijn capuchon op en ging hij er met de elektrische bezorgfiets vandoor.

Het ging om een elektrische Sparta Country Tour fiets. Het voertuig werd rond 14.45 uur weggenomen. Meirong Hu vroeg mensen, die de man op video hadden herkend of tips hadden over de zaak, om zich te melden.

Per ongeluk

Nadat het bericht op Facebook was gezet, werd het restaurant vanavond rond 18.30 uur gebeld. De beller liet weten dat hij per ongeluk de verkeerde fiets had meegenomen en beloofde het voertuig vanavond nog terug te brengen.

Even klein uurtje later heeft hij de fiets inderdaad keurig netjes teruggebracht. Meirong Hu heeft vervolgens de video waarin de fietsendief herkenbaar in beeld was gebracht van Facebook gehaald. 

Beleefd

,,De man heeft de fiets beleefd teruggebracht en keurig netjes sorry gezegd", vertelt Meirong Hu over het incident. ,,En de fiets is nog prima in orde. Voor mij is de zaak hiermee afgedaan. Ik wil verder geen problemen.”

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.