Volledig scherm
Archieffoto. © anp

Marco de Haas komt met tegengeluid vliegtuigoverlast

Als tegengeluid voor de klachten over vliegtuigoverlast boven Bodegraven-Reeuwijk is Reeuwijker Marco de Haas vandaag de Facebookgroep Laat ze vliegen (Groene Hart) gestart. De groep is bedoeld voor inwoners die geen last hebben van overvliegend vliegverkeer.

De Haas roept inwoners op om foto’s van vliegtuigen over het Groene Hart, maar ook vakantiekiekjes met daarop vliegtuigen te delen.

Delen

Persoonlijk begrijpt De Haas de ‘overlast’ niet. ,,Het geluid van een auto of bromfietser is vele malen erger dan van een vliegtuig. Ik vind het daarom best apart dat zo veel mensen klagen. Bovendien stappen ze zelf ook in het vliegtuig en profiteert de economie van het toerisme van Schiphol. Mijn voorstel? Laten we de ‘overlast’ delen: de ene week boven Amsterdam of Aalsmeer, de andere week boven Bodegraven-Reeuwijk.”

Vliegtuigoverlast zorgt op social media voor veel en vaak verhitte discussies. In de nieuwe groep van De Haas is ook ruimte voor discussie, maar op een vriendelijke manier. ,,Ik hoop met deze groep mensen met elkaar in contact te brengen én op discussies met respect en begrip. Bovendien is het tijd om ook mensen aan het woord te laten die er geen probleem mee hebben.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.