Volledig scherm
Columnist Groene Hart Dennis Captein. © Michel ter Wolbeek

'Marco de Hollander moet dus nog groot worden'

ColumnMarco de Hollander wordt volgens zijn manager in Alphen niet op juiste waarde geschat. Ik las het in deze krant. Blijkt om een volkszanger te gaan. Als er had gestaan dat hij goochelaar was, had ik het ook geloofd.

In het artikel stond dat de beste man op 25 mei in Castellum een concert geeft, maar dat zijn manager vindt dat het theater daar te weinig ruchtbaarheid aan geeft. ,,Er komt een groot artiest naar Alphen en dus had de stad vol moeten hangen met aanplakbiljetten. Nu krijgt hij niet de erkenning die hij verdient'', aldus de manager, die verder meldt dat het héél goed gaat met de kaartverkoop. Aantallen noemt hij niet.

Ben er eens ingedoken. De grote zaal in Castellum is goed voor 743 zitplaatsen en een kaartje 'Marco den Hollander' kost 27,50 euro, wat inderdaad impliceert dat hij een groot artiest is. Alleen Hans Klok, Herman van Veen, Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw en Tineke Schouten, die dit jaar nog in Castellum optreden, blijken iets duurder te zijn. Voorbeelden van lager ingeschaalde artiesten: een avondje Lebbis kost 18,50 euro, Wibi Soerjadi 23,50 euro en Claudia de Breij 25 euro.

Quote

495 euro. Inclusief reiskosten en zonder afdingen

Restte nog het antwoord op mijn vraag: wie is toch die Marco de Hollander? Ik raadpleegde Google. De zanger groeide op in Ter Aar en zong zijn liedjes uit de categorie Ik hou van jou, ik blijf je trouw eerst op piratenzender Disco Henkie, gerund door zijn vader. Daarna trad hij op in buurthuizen. Op zijn eigen site las ik: ,,Nu maakt hij met zijn concert in Theater Castellum de overstap naar een groter podium.''

Ik concludeerde: hij moet dus nog groot worden. Hopende dat hij dan in elk geval wel op weg is naar grootsheid, onderzocht ik nog wat. Mijn bevindingen: Waylon vraagt 8 mille voor een optreden, Marco Borsato het dubbele en Anouk komt voor het driedubbele niet eens haar nest uit. En Marco de Hollander? Die rekent 495 euro voor een optreden van een half-uur. Inclusief reiskosten en zonder afdingen.

Theater Castellum, mag hij nog switchen naar de kleine zaal?