Volledig scherm
Marco de Hollander (l) won vorig jaar al een Koos Alberts Award en droeg deze op aan zijn ouders Hilda en Henk. © AD

Marco de Hollander trots op winnen Koos Alberts Award

Marco de Hollander uit Ter Aar heeft zondagavond de Koos Alberts Award gewonnen, een prijs voor de beste zanger van het Nederlandstalige lied. 

De zanger kreeg het goede nieuws te horen tijdens een bijeenkomst in de A9 Studio’s in Uitgeest. ,,Ik hecht er heel veel waarde aan dat ik heb gewonnen, omdat het een publieksprijs is. Vorig jaar won ik ook een Koos Alberts Award, maar die was voor beste regionale zanger. Hiervoor hebben gewoon mensen in het hele land op mij gestemd. Eerder dit jaar won ik al de Buma NL Award, dat is zeg maar de prijs van de vakjury.”

Waardering

,,Dit is een mooie waardering van de liefhebbers van het Nederlandstalige lied", vervolgt De Hollander (echte naam Marco den Brave). ,,Dat is natuurlijk helemaal mijn publiek. Binnen een uur nadat het bekend was geworden dat ik die award krijg, kwamen er alweer 550 felicitaties binnen via sociale media. Echt ongelooflijk.”

Op dit moment staat Marco de Hollanders single Jij Bent Aan De Beurt in alle gerenommeerde hitlijsten. In december staat de zanger, samen met onder anderen Frans Bauer, Jannes, Ancora, Tino Martin en Mart Hoogkamer op het enorme podium van het Mega Piraten Festijn in het Gelredome te Arnhem. ,,Ook dat is weer een mijlpaal voor me.” En in januari reist de volkszanger met bijna 200 fans af naar Groningen voor zijn uitverkochte fanweekend 2020.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195