Marije Stigter op de boerderij van haar ouders in Ter Aar. In plaats van een toekomst op de boerderij ziet ze meer in een carrière als wetenschapper.
Volledig scherm
PREMIUM
Marije Stigter op de boerderij van haar ouders in Ter Aar. In plaats van een toekomst op de boerderij ziet ze meer in een carrière als wetenschapper. © Frank de Roo

Marije (17) strijdt voor body positivity: ‘Het leven op Instagram is niet echt’

17-jarigen: ze staan op de springplank naar volwassenheid. Charlotte de Heij gaat voor deze rubriek in gesprek met zo’n ‘groentje’ uit het Groene Hart. Vandaag: Marije Stigter uit Ter Aar. Op Instagram strijdt dit Groentje ervoor dat tieners zichzelf mooi vinden, ongeacht hun kledingmaat. ,,Elk lichaam is uniek en perfect.”

  1. Deze 2 bedrijven werken superslim samen: ‘We gebruiken de warmte van plastic voor plantenteelt’<br>
    PREMIUM
    even vragen aan

    Deze 2 bedrijven werken superslim samen: ‘We gebruiken de warmte van plastic voor plantenteelt’

    Orchideeënkweker Ronald Koeleman uit Ter Aar gebruikt veel warmte voor zijn tropische planten, met een torenhoge energierekening als gevolg. Bij buurman TN Plastics zijn dure machines nodig om de warmte van plastic-recycling te vernietigen. Dat kan beter, vond Koeleman en bedacht met broer Marcel en de buren een plan voor een gezamenlijk nieuw pand. Beneden het plastic en boven de planten.