Volledig scherm
Mark en Willemiek hadden een blauw-geel thema voor hun huwelijk. © Privéfoto

Mark en Willemieke stappen in de huwelijkstrein

Ruim twee jaar geleden leerden ze elkaar kennen in de studentenflat van het Driestar Hogeschool in Gouda. Een maand geleden trouwden ze. Het kleurenthema was blauw en NS-geel, het vervoermiddel een trein.

Op 16 oktober stapten Mark (22), die oorspronkelijk uit Den Helder komt, en Willemiek (22) uit Ermelo in het huwelijksbootje. Of beter gezegd: de huwelijkstrein. De okergele sokken onder het pak van Mark en de gele schoenen van Willemiek verraden al dat het stel de trein als trouwvervoer koos. Die heeft een belangrijke rol gespeeld hun relatie. Ze ontmoetten elkaar in de studentenflat van het Driestar, waar ze studeerden. Inmiddels woont het stel in Boskoop.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Volledig scherm
© Privéfoto

Boerenprotest

Quote

Waar zij liever het huis schoon­houdt, sta ik liever in de keuken

Mark van Belzen

Allebei hebben ze geen rijbewijs, dus ze doen alles met de trein. ,,Van bezoekjes aan vrienden en familie tot aan dagjes weg. Het leek ons daarom leuk en bijzonder om ook met de trein naar onze huwelijkslocatie te reizen.’’ Op de grote dag is het stel van station Woerden naar Bodegraven gereisd, waar de daggasten een erehaag vormden om ze op te vangen. ,,We vonden het leuk om onze studententijd af te sluiten door met de trein naar Bodegraven te reizen, waar ons burgerlijk en kerkelijk huwelijk was.’’ Ze reisden in de eersteklascoupé, die speciaal voor het stel versierd was. ,,We trouwden op de dag van het boerenprotest, dus veel van onze gasten én de fotograaf stonden vast in het verkeer. Maar wij zaten lekker in de trein.’’ Na de ceremonie ging het paar in een blauwe auto naar Hekendorp voor de feestavond.

Mark: ,,Willemiek is de vrouw van mijn dromen. Ze is ontzettend lief en ze heeft altijd precies door hoe het me gaat. Ze is mijn maatje en we vormen echt een team. Waar zij liever het huis schoonhoudt, sta ik liever in de keuken. Dus zelfs op huishoudelijk vlak vullen we elkaar goed aan.’’

Volledig scherm
© Privéfoto