Volledig scherm
De nieuwe wethoudersploeg van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk © AD

Meer koopzondagen in Bodegraven-Reeuwijk

De coalitiepartijen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk denken dat een raadsakkoord nog altijd mogelijk is. Vanavond presenteerden zij in het Wapen van Reeuwijk het programma voor de komende vier jaar.

,,Als alle partijen dit woensdag omarmen kan het een raadsprogramma worden”, sprak wethouder Dirk-Jan Knol. ,,Ik denk dat zij zich er voor 95 tot 99 procent in kunnen vinden.”

Het akkoord was er, zoals beloofd, één op hoofdlijnen. Misschien wel de meest opvallende was een afspraak over het aantal koopzondagen in de gemeente, al jaren een heikel punt. Winkels op bedrijfsterreinen Rijnhoek en Broekvelden in Bodegraven en Reeuwijkse Poort mogen voortaan iedere zondag open. Winkelcentra als Vromade, Miereakker, Bruggehoofd en het centrum van Bodegraven houden acht koopzondagen, maar die zijn niet meer standaard op de laatste zondag van de maand. De data worden in overleg met ondernemers vastgesteld. Bovendien wordt onderzocht of er behoefte is aan een experiment voor de verruiming van het aantal koopzondagen in Reeuwijk-Brug, in verband met de groei van recreatie en toerisme.

Wethouders

De gemeente krijgt net als de vorige periode vijf wethouders, van wie er twee op papier als fulltimer aan de slag gaan (CDA’ er Dirk-Jan Knol en nieuwkomer Inge Nieuwenhuizen van de VVD). Jan Leendert van den Heuvel (SGP) en Kees Oskam (ChristenUnie) keren ook terug als wethouder. GroenLinks levert voor het eerst een wethouder in de gemeente in de persoon van Robèrt Smits. Woensdagavond worden zij officieel geïnstalleerd. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk? Schrijf je in voor de dagelijkse Goudse en/of Alphense nieuwsbrief.