Mees (4).
Volledig scherm
Mees (4). © Vader van Mees.

Mees (4) uit Ter Aar doet elke dag een voetbalchallenge

Mees van der Vlugt (4) uit Ter Aar doet dagelijks mee aan de challenge van voetbalclub TAVV. Deze vereniging en andere hebben een creatieve manier gevonden om leden bezig te houden nu door de coronacrisis alle wedstrijden en trainingen tot zeker 6 april zijn afgeblazen.

Juichend staat hij in de woonkamer, nadat hij met een goed gemikte trap alle flesjes heeft omgetrapt die vader Jan voor hem in een driehoek had opgesteld.

De opdrachten staan dagelijks op Instagram en deelnemers moeten met een filmpje bewijs leveren dat de klus (met succes, of een knipoog) is geklaard. De leukste inzendingen worden beloond met een prijsje. Wat dat is, houden de organisatoren van TAVV nog even geheim.

Artikel gaat door onder het filmpje... 

Script

,,Mees vindt het spannend om elke dag - als dat ons uitkomt - mee te doen. Hij kijkt er echt naar uit”, vertelt vader Jan. Hij is bestuurslid van TAVV en heeft de TAVV Challenge mede opgezet.

Vader Jan bekent dat het even duurde om het bijgevoegde filmpje te maken, maar dat kwam mede door het bedachte ‘script’. Te zien is dat Mees shirtjes draagt van voetbalclubs Nicolaas Boys (Nieuwveen), Bernardus (Hazerswoude-Rijndijk) en TAVV. ,,Dat het hem pas echt lukt in het shirt van TAVV is natuurlijk geen toeval”, lacht Jan. ,,En ook niet dat hij dan ‘scoort’ met een Feyenoord-bal.”

De TAVV Challenge loopt door tot begin april.