Volledig scherm
Bij de Landerij in Langeraar moet de brandweer de in de modderige grond gezakte jongen bevrijden. © Politie Kaag en Braassem

Melvin zakt langzaam weg in de modder

UpdateDe negenjarige Melvin Goeman is zich vanmiddag kapot geschrokken. Het jongetje was met vriendjes aan het spelen in een berg modderige grond in Langeraar en zakte er tot aan zijn middel in weg.

Bij de Landerij zijn ze bezig met nieuwbouw en daar was Melvin rond 17.00 uur met zijn vriendjes aan het spelen. Het jongetje zakte vervolgens weg en kon er op eigen kracht niet meer uitkomen. Ook de dertienjarige Bryan slaagde er niet in om zijn broertje te bevrijden. Hij rende vervolgens op één laars naar zijn moeder toe.

,,Zijn andere laars zat nog vast in de modder”, vertelt moeder Moniek Goeman. ,,Ik ben vervolgens met een schep naar de berg grond gegaan. Maar ook ik kreeg het niet voor elkaar om Melvin te bevrijden.”

Moeder Moniek belde vervolgens 112. ,,Gelukkig waren ze binnen tien minuten aanwezig. Maar het duurde wel even voordat ze Melvin hadden bevrijd. De brandweermannen moesten oppassen dat ze zelf niet wegzakten in de grond en hebben daarom planken neergelegd.”

Melvin kwam uiteindelijk met de schrik vrij. ,,Hij kon er aanvankelijk wel om lachen. Maar toen hij net bevrijd was, barstte hij wel in tranen uit.” Melvin heeft later thuis een warme douche genomen. Zijn kleren kon hij weggooien. ,,Gelukkig is het allemaal goed afgelopen”, besluit moeder Monika. Bij het bouwterrein stond geen bordje om te waarschuwen voor het ‘drijfzand’. 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!