Volledig scherm
Michael Boogerd was klaar voor de start van de Wielerronde van Alphen, maar mocht gisteren niet rijden. © Foto Stephan Tellier

Michael Boogerd geweigerd bij Alphense wielerronde

Update Michael Boogerd is gisteren de start geweigerd van de Wielerronde van Alphen. De oud-profwielrenner zou meestrijden om de eer tijdens de derny-koers, waarin hij samen met andere oud-renners 40 minuten lang rondjes zou rijden door de stad. Boogerd noemt de beslissing 'heel raar'.

Als reden voerde de organisatie aan dat Boogerd in januari voor twee jaar werd geschorst wegens dopinggebruik. Dat hij niet mocht starten, kwam voor de renner als een verrassing. ,,Heel raar", zegt hij.

,,De meeste wedstrijden voor oud-profs mag ik gewoon rijden, want die staan niet officieel aangemeld bij de wielerunie, deze blijkbaar wel. Ik heb het zekere voor het onzekere genomen. Er zijn altijd mensen die erop wachten tot ik in de fout ga, maar ik wil er niet nog twee jaar bij."

Quote

De meeste oud-profwed­strij­den mag ik gewoon rijden, want die staan niet officieel aangemeld bij de KNWU, maar deze blijkbaar wel.

Michael Boogerd

Kwaad daglicht
Boogerd kwam speciaal vanuit zijn woonplaats in België naar Alphen toe. De organisatie van de Wielerronde van Alphen zegt met hem te doen te hebben. Tot het laatst probeerden zij een vrijstelling voor de oud-wielrenner te krijgen.

Zonder succes, zegt voorzitter Hans van Klaveren. ,, Het was een zware beslissing, Dat hij zelfs geen wedstrijd mag rijden die bedoeld is om de jeugd te enthousiasmeren, is achterlijk; een dieptepunt in de regelgeving. Het was een zware beslissing, maar we wilden met alles voorkomen dat Michael in een kwaad daglicht gezet werd, dat verdient hij niet.''

Volgens de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) weet Michael Boogerd zelf het beste aan welke wedstrijden hij niet mag deelnemen. ,,Het is dus slordig van Boogerd zelf. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan'', laat de organisatie in een reactie weten.

Quote

Het was een zware beslissing, maar we wilden met alles voorkomen dat Michael in een kwaad daglicht gezet werd, dat verdient hij niet.

Hans van Klaveren, voorzitter Wielerronde van Alphen