Volledig scherm
Meerdere middelbare scholen in het Groene Hart voeren volgende week een tropenrooster in. © ANP

Middelbare scholen in het Groene Hart voeren tropenrooster in

Meerdere middelbare scholen in het Groene Hart hebben vandaag bekend gemaakt dat ze volgende week een tropenrooster hanteren. Vanwege de voorspelde hittegolf, met temperaturen die oplopen tot 33 graden, zijn de leerlingen eerder uit.

De vier Groene Hart scholen voeren vanaf maandag een tropenrooster. ,,We passen ons rooster aan”, laat de directie van de christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs weten. De middelbare scholen in Alphen en Hazerswoude-Dorp hanteren allemaal een ander rooster dat ze via hun website communiceren met leerlingen en hun ouders. 

Zo geldt er op de Topmavo maandag en dinsdag een 40-minutenrooster. Door de kortere lessen zijn de leerlingen op zijn laatst om 14.30 uur uit in plaats van 15.50 uur. Wat de school na dinsdag doet, wordt volgende week bekend. ,,Wanneer de grootste hitte voorbij is, gaan we weer terug naar het reguliere rooster.”

Quote

Wanneer de grootste hitte voorbij is, gaan we weer terug naar het reguliere rooster

Directie, Scholengemeenschap Groene Hart

Pauze vervalt

Ook het Carmelcollege in Gouda treft maatregelen. De school informeert ouders vandaag alvast dat ze mogelijk volgende week een tropenrooster invoeren. ,,We houden de weersverwachtingen goed in de gaten, maar indien de voorspellingen daadwerkelijk uitkomen, draaien wij volgende week een aangepast rooster”, laat rector Ank Brent weten. 

De eerste vijf lesuren geldt er een 50-minutenrooster, maar daarna komen de lessen en de lunchpauze voor de eerste en tweede klassen te vervallen. ,,Zodat alle leerlingen om 12.45 uur klaar zijn met de lessen.” 

De scholen, waaronder het Antoniuscollege, de Antoniusmavo XL en de internationale schakelklassen onder vallen, proberen het rooster zo aan te passen dat afgesproken toetsen wel gewoon door kunnen gaan.

Van basisscholen in het Groene Hart zijn nog geen definitieve berichten bekend over het invoeren van een tropenrooster. Wel heeft de directie van jenaplanschool de Carrousel in Gouda ouders vast laten weten dat er een kans bestaat dat de schooltijden worden aangepast in de loop van volgende week. ,,Maandag, dinsdag en woensdag blijven de schooltijden zoals gebruikelijk, maar als het in de loop van de week in het gebouw erg warm wordt, bestaat de kans dat we de pauze tussen de middag inkorten en de kinderen dus iets eerder vrij zijn”, aldus Richard Joosse.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195