Volledig scherm
Bedrijventerrein Molenwetering vanaf de Antonie van Leeuwenhoekweg in Alphen. © Google Maps

Milieubedrijf Bunnik verhuist van Nieuwerbrug naar Alphen

Milieubedrijf Bunnik uit Nieuwerbrug verhuist naar bedrijventerrein Molenwetering in Alphen.

Aan de Antonie van Leeuwenhoekweg heeft Bunnik een terrein gekocht ‘dat past bij de groeiambities’. Bunnik is actief in ondermeer wegenbouw, milieutechniek en baggeren. De uitplaatsing van het bedrijf aan de Weijpoort hing al een tijd in de lucht, maar tot gisteren was niet duidelijk waar Bunnik naartoe zou gaan.

Dankzij een subsidie van 2,2 miljoen euro uit het project Oude-Rijnzone kan het vrijkomende terrein langs de Oude Rijn worden gebruikt voor woningbouw. De Alphense ontwikkelaar Green Real Estate mag aan de Weijpoort maximaal 17 duurzame woningen ‘met groene doorzichten’ bouwen. De verhuizing van Bunnik moet in 2019 z’n beslag krijgen.

De Van Doorn Groep en Bunnik hebben vorige maand nog de raad van Bodegraven-Reeuwijk opgeroepen het ontwerpbestemmingsplan Weijpoort 20-21c nog niet vast te stellen. Eerst moest de plek vastliggen waarnaartoe Bunnik kan verhuizen. Dat is nu gebeurd. Het gemeentebestuur van Bodegraven-Reeuwijk heeft vorige week de handtekening onder de deal gezet, zo heeft de gemeente vandaag laten weten.