Volledig scherm
Dennis Verlaan met echtgenote Laura, zoon Max en dochter Chloë. Dennis heeft een agressieve vorm van MS. Hij wil naar Mexico voor een behandeling. © Peter Franken

MS-patiënt Dennis Verlaan in november naar Mexico voor behandeling

De crowdfunding voor de Nieuwkoopse MS-patiënt Dennis Verlaan (33)  heeft al 58.600 euro opgeleverd. Dat is voldoende om de eerste aanbetaling te kunnen doen voor een zogeheten hematopoietische stamceltransplantatie (HSCT), een behandeling om de ziekte te stoppen.  ,,Ik ben zo dankbaar. Op 9 november vertrekken mijn vrouw Laura en ik naar Mexico en op 11 november word ik behandeld”, zegt Dennis.

Quote

Als het blijft zoals ik nu nog ben, is er voor mij mee te leven, dan kan ik plannen maken en nog heel veel doen

Dennis Verlaan

De behandeling die de Nieuwkoper, vader van twee jonge kinderen, wil ondergaan, kost 75.000 euro en wordt in Nederland niet door zorgverzekeraars vergoed. Verlaan moet ervoor naar het buitenland. Behalve in Mexico wordt HSCT in onder meer Zweden, Rusland en de Filipijnen gegeven. Hij hoopt door de behandeling weer te kunnen werken en ravotten met zijn kinderen, iets wat door de helse pijnen die een aanval vaak met zich meebrengt nu vaak niet mogelijk is.

Dennis weet dat hem nog een moeilijke tijd te wachten staat. ,,In het begin kom je in een rollercoaster. De ene keer voel je je goed en dan weer slecht. Dat komt door de chemo, die legt je immuunsysteem plat.” Hij weet dat het ongeveer een jaar kan duren voordat hij zich weer beter zal voelen. ,,Ik heb het ervoor over. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Wat hem betreft kan het niet snel genoeg gaan. ,,Als ik te veel aanvallen krijg op dezelfde plek, kunnen de zenuwen onherstelbaar beschadigd raken.” Doel van de behandeling is om de progressie te stoppen en om toekomstige aanvallen te voorkomen. ,,Voor mij ziet het er hoopvol uit”, zegt hij optimistisch. ,,Als het blijft zoals ik nu nog ben, is er voor mij mee te leven, dan kan ik plannen maken en nog heel veel doen.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195