Volledig scherm
Het Alphen aquaduct © Peter Franken

N11 twee keer een nacht dicht

Rijkswaterstaat sluit deze maand twee keer een nacht delen van de N11 af voor alle verkeer. Er is te weinig ruimte (geen vluchtstrook bijvoorbeeld) om werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren als er ook nog auto’s rijden.

De afsluiting is van vrijdag 8 november 21.00 uur tot zaterdag 12.00 uur op het deel Zoeterwoude – Alphen en vrijdag 15 november 21.00 tot zaterdag 12.00 uur tussen Alphen en Bodegraven. Dat kan flinke gevolgen hebben voor automobilisten, omdat er in deze periode ook wordt gewerkt aan de hefbrug in Boskoop en aan de Hoge Rijndijk in Hazerswoude. 

Vanwege de stremming van de hefbrug zet Rijkswaterstaat extra mensen en materieel in om de overlast zo kort mogelijk te laten duren. Ze hoopt dat de werkzaamheden daarom eerder afgerond zijn op de zaterdagen dan gepland.

Vuil

Rijkswaterstaat vernieuwt voor op de N11 asfalt, reinigt de kolken en goten, pleegt onderhoud aan de pompkelder van het Alpenaquaduct, verlaagt de bermen, pleegt onderhoud aan de verlichting en verwijdert een ANWB-mast. Daarnaast worden bermen gemaaid, worden vangrails onderhanden genomen en wordt sloot- en zwerfvuil verwijderd.

De N11 heeft geen vluchtstrook en er is weinig verlichting. Om de werkzaamheden op een veilige manier te kunnen verrichten, wordt de weg afgesloten, aldus Rijkswaterstaat. De omleidingsroute is via de A12 en de A4.