Volledig scherm
Sylvana en haar vriend © Josh Walet

Na kogels vist Sylvana (27) nu een granaat op uit de Gouwe in Boskoop

updateMagneetvisser Sylvana Moederscheim (27) schrok zich een hoedje, toen ze vanmiddag een granaat uit de Gouwe in Boskoop opviste. ,,Ik dacht eerst dat het een boei van een klein bootje was.” De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is opgeroepen en heeft de granaat in Alphen aan de Steekterpoort tot ontploffing gebracht.

De Leidschendamse Moederscheim was met haar vriend, Kevin Peters uit Boskoop, aan het magneetvissen in de Gouwe, vlakbij de hefbrug. Magneetvissen is een populaire rage waarbij je niet op vissen maar op metalen voorwerpen vist. ,,Ik voelde wat en trok het touw omhoog. Oh nee! Een granaat, dacht ik eerst. Toen bedacht ik me dat het wel eens een boei van een klein bootje kon zijn. Maar toen ik beter keek nadat ik ‘m op de kant had gehaald, heb ik toch maar de politie gebeld.”

Moederscheim beoefent de ‘rustgevende en ontspannende’ hobby pas vier weken, maar heeft al wat indrukwekkende vondsten op haar naam kunnen zetten. 

Ze viste niet alleen oude klepels, spijkers of schroeven of de kop van een hamer op, maar vond een tijdje geleden twee kogels in de Gouwe. ,,Ze waren veel groter dan de kogel van een agent. Ook toen heb ik de politie gebeld, maar toen kwam er maar één motoragent.”

Volledig scherm
De granaat is tot ontploffing gebracht in Alphen © Josh Walet
Volledig scherm
Handgranaat Boskoop © Josh Walet
Volledig scherm
Handgranaat Boskoop © 112HM

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195