Volledig scherm
© Koen Suyk

Naam gezocht voor toilet op de Nieuwkoopse Plassen

Ooit een naam gegeven aan een toilet? Wie die drang voelt, kan een naam bedenken en insturen voor het eerste drijvende toilet op de Nieuwkoopse Plassen. Op 6 maart, tijdens de ter water lating van de voorziening, wordt de winnende naam bekendgemaakt.

,,Het toilet is ook maar zo gewoontjes,” zegt Peter Groen van Gebruikers Platform Nieuwkoopse Plassen (GPN). Het platform besloot daarom een namenwedstrijd uit te schrijven voor het toilet dat, verrassend genoeg, tegen over restaurant Strand zomer komt te liggen. ,,De naam moet te maken hebben met de omgeving en met de bestemming,” zegt Groen. ,,Maar ‘Het poephuisje van Nieuwkoop’, zou ook zomaar een optie kunnen zijn.”

Het drijvende toilet is een pilotproject en voorlopig de enige in het Groene Hart. Als de voorziening bevalt, komen er nog vier bij. Op termijn moeten de drijvende varianten alle verouderde gebouwen aan wal vervangen. Of die vier dan ook een naam krijgen is nog niet duidelijk. Groen geeft toe dat de namenwedstrijd als grapje vanuit het bestuur is begonnen. ,,Je kunt toch moeilijk de gedeputeerde straks het toilet laten openen door deze in gebruik te nemen,” lacht Groen. ,,Nu kan hij een naambordje onthullen.”

Insturen

Iedereen kan voor 25 februari een naam insturen naar info@gpnieuwk.nl. Het bestuur van GPN maakt vervolgens een keuze uit de inzendingen. Tijdens de officiële ingebruikname op 6 maart, maakt gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Han Weber de winnende naam bekend. De meest originele inzending wint een Escape Tour voor zes personen.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.