Volledig scherm
© Groene Hart Leerpark

Nacht doorhalen en berg beklimmen voor War Child levert zeker 5.000 euro op

Het Groene Hart Leerpark in Alphen heeft afgelopen nacht van zeker 5.350 euro opgehaald voor War Child. Een groep enthousiaste docenten gaf de hele nacht door les, de leerlingen uit de eerste en tweede klassen lieten zich sponsoren om mee te doen. Het opgehaalde geld gaat naar de actie van Bas Flipse en Valerie van der Burg, twee docenten van de school die in januari de Kilimanjaro gaan beklimmen voor het goede doel.

Nee, ze hebben geen relatie. Toevallig houden ze beiden van trektochten en hiken in de bergen. Samen gaan ze de Kilimanjaro beklimmen voor War Child. De hele onderbouw van het Groene Hart Leerpark heeft actie gevoerd om docenten Valerie van der Burg en Bas Flipse te sponsoren.

Voordat de 200 leerlingen mochten genieten van de kerstvakantie moesten ze nog wel even een nachtje doorhalen. Niet voor reguliere lessen. Ze moeten wakker blijven om binnen 50 minuten uit de escaperoom te ontsnappen of tijdens een les kerststukjes maken. ,,Reguliere lessen, nee dat kunnen we ze niet aandoen. Daarvoor zijn ze te opgewonden."

Valerie vertelt dat zij zin had in een nieuwe uitdaging en erover dacht om voor War Child de Kilimanjaro te gaan beklimmen. ,,Bas was meteen enthousiast." In januari gaan twee groepen voor War Child de berg op. Bas: ,,De bedoeling is dat je 2400 euro per persoon aan sponsorgeld ophaalt, maar wij willen 5895 euro halen. Dat is de hoogte van de Kilimanjaro.” Op 11 januari vertrekken ze. ,,We blijven 15 dagen weg. We lopen in 6 dagen omhoog en in 2 dagen naar beneden.”

Tekst gaat door onder de foto.

Volledig scherm
Soapster Britt Scholte gaat op de foto met leerlingen van het Groene Hart Leerpark. Ze is ambassadeur van War Child en kwam daar gisteren op de school over vertellen. © Peter Franken

Om 21.00 uur verzamelden de leerlingen zich gisteravond in de aula van de school. Foute kersttrui lijkt de dresscode. Hun zakjes met het opgehaalde sponsorgeld hebben ze bij de ingang ingeleverd. Docenten houden bij wat er binnenkomt. De munten gaan in schaaltjes en er liggen al enkele stapeltjes met papiergeld. ,,Nee, we zijn nog niet aan een totaaltelling begonnen", zegt een van hen. ,,Er staan nog heel veel leerlingen te wachten om geld af te geven. Het beoogde bedrag gaan we zeker halen."

Opwinding

In de aula is sprake van enige opwinding. Dat komt omdat Britt Scholte, bekend van haar rol als Kimberly Sanders in GTST, de aftrap voor de leermarathon komt geven. De soapie is al jaren ambassadeur van War Child. Ze vertelt dat ze in Oeganda Mozes heeft ontmoet die uit Zuid Soedan is gevlucht en door War Child is opgevangen. ,,Dat heeft heel veel indruk op mij gemaakt, mooi dat jullie een nachtje doorhalen voor War Child over hebben."

Maud en Dewi hebben lege flessen opgehaald, maar zijn ook gaan collecteren in hun woonwijk. ,,Dewi heeft 200 euro opgehaald en ik 230." Veel tijd om te praten is er niet, want alle leerlingen mogen met Britt op de foto en die kans laten ze zich niet ontnemen. Ze moeten in de rij gaan staan.

Klasgenoot Ruben is met de pet rondgegaan in de familie. ,,Ik heb 30 euro." Erik heeft dat ook gedaan en is tot 35 euro gekomen. Narges is langs de deuren gaan collecteren en dat heeft haar 36,50 euro opgeleverd. Zij komt de nacht wel door met de meegebrachte chips en chocolade.