Volledig scherm
Leden van motorclub Hells Angels. © EPA

Nachtregister bij campings moet motorbendes buiten de deur houden

Een  nachtregister op campings moet voorkomen dat motorbendes zich vestigen in Kaag en Braassem. Het is een van de twee wijzigingen in de algemene plaatselijke verordening die het college voorlegt aan de raad.

Quote

We krijgen door dat deze zaken als witwasplek worden gebruikt

Marina van der Velde

,,In Nederland blijkt dat die plekken populair zijn bij bijvoorbeeld motorbendes. Zij installeren zich daar, omdat ze hun clubhuizen kwijt raken”, legt burgemeester Marina van der Velde uit. Ze wil een waterbedeffect voorkomen, zodat criminelen niet vanuit de omgeving naar Kaag en Braassem trekken. Als de raad het voorstel overneemt, moeten alle eigenaren van recreatiebedrijven waar mensen overnachten, schriftelijk bijhouden wie er ’s nachts op hun terrein verblijven. 

De tweede voorgestelde wijziging is dat kermisexploitanten die nepwapens weggeven, volgend jaar een forse boete kunnen krijgen. De nepwapens die soms op de kermis als prijs worden weggegeven, zijn de handhavers al jaren een doorn in het oog. Nu kunnen kermisexploitanten die dat doen, alleen het jaar erna worden geweerd. Maar dat vindt het gemeentebestuur een te zware straf. Daarom komt in de apv te staan dat de gemeente in dat geval een boete kan opleggen.

Shishalounges

Een verbod op shishalounges komt er nog niet in Kaag en Braassem. ,,Die dreiging is hier niet aan de orde”, aldus de burgemeester. In de toekomst krijgen eigenaren van kapperszaken en ondernemers in de autobranche een vergunningsplicht. ,,We krijgen door dat deze zaken als witwasplek worden gebruikt’’, zegt de burgemeester. De vergunningsplicht zou het de gemeente makkelijker maken om het gedrag van exploitanten na te gaan.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195