Er is een kans dat de nagebouwde prehistorische hutten in het Alphense Museumpark Archeon in het echt nooit hebben bestaan. Een opgraving in het Reevediep in Kampen toont een heel andere soort constructie.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is een kans dat de nagebouwde prehistorische hutten in het Alphense Museumpark Archeon in het echt nooit hebben bestaan. Een opgraving in het Reevediep in Kampen toont een heel andere soort constructie. © Josh Walet

Nagebouwde prehistorische hutten in Archeon hebben mogelijk nooit bestaan: zijn we bedrogen?

Er is een kans dat de nagebouwde prehistorische hutten in het Alphense Museumpark Archeon in het echt nooit hebben bestaan. Een opgraving in het Reevediep in Kampen toont een heel andere soort constructie. Zijn we bedrogen?

  1. Coronateststraat Woerden trekt bezoekers tot ver buiten de regio: ‘Je kunt er dezelfde dag nog terecht’
    PREMIUM

    Coronatest­straat Woerden trekt bezoekers tot ver buiten de regio: ‘Je kunt er dezelfde dag nog terecht’

    De GGD regio Utrecht is tevreden over het aantal bezoekers, dat zich tot dusverre heeft laten testen bij de coronateststraat in Woerden. Deze is nu twee weken open en is populair bij met name bewoners uit Utrecht-West, aldus de cijfers van de GGD. Maar ook inwoners van buiten de regio weten de teststraat steeds beter te vinden. In Woerden heb je geen last van een wachtlijst en kun je doorgaans dezelfde dag nog terecht, leert de praktijk. ,,Ik ga iedereen er naar toe sturen.”