Volledig scherm
Archieffoto. © Orange Pictures

Nederlaag Tempo bij rentree in ereklasse

Tempo kon de terugkeer in de ereklasse, het hoogste veldkorfbalniveau van Nederland, niet opluisteren met een overwinning. Op sportpark Zegersloot in Alphen won het Friese LDODK met 19-24 in de openingsronde van de competitie.

Als kampioen van de hoofdklasse van afgelopen seizoen mag Tempo zich dit seizoen ereklasser noemen. Dat was eerder het geval in het seizoen 2010-2011. De hernieuwde kennismaking beviel Tempo niet slecht, maar punten leverde het nog niet op. LDODK, dat de beschikking heeft over de Oranje-internationals Marjolijn Kroon en Erwin Zwart en in de zaal reeds sinds 2012 op het hoogste niveau speelt, toonde zich geslepener.

Openingsfase

Na een goede openingsfase van Tempo, dat in de basisacht aantrad met nieuwkomers Hannah Klein en Elma Schreuder, grepen de bezoekers een kort moment van ontwrichting bij de thuisploeg aan om een gaatje te slaan. Halverwege was de stand 8-12 in het voordeel van LDODK. In de tweede rondgang kreeg Tempo het gaatje niet kleiner. Bij de Alphenaren bleef Marjolein Vonk vanwege een bovenbeenblessure de gehele wedstrijd aan de kant.

,,We hadden te weinig snelheid en slimheid om deze wedstrijd te kunnen winnen’’, stelde Tempo-trainer Frits Wip vast. Hij zag in het duel aanknopingspunten in de strijd om handhaving die Tempo in de veldcompetitie zal moeten voeren. ,,Een verlies met vijf punten verschil is niet slecht, tegen een team dat om de prijzen wil meedoen. Het klinkt gek na een nederlaag, maar ik ben trots op mijn ploeg. We zijn zeker niet weggespeeld.’’

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.