Volledig scherm
Helma Neppérus heeft het voorstel gedaan voor een brede coalitie van vijf partijen in Bodegraven-Reeuwijk.

Neppérus pleit voor coalitie van vijf partijen

Informateur Helma Neppérus heeft de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk geadviseerd om een brede coalitie te vormen met VVD, CDA, SGP, ChristenUnie en GroenLinks. De komende weken zullen de partijen samenwerken aan een coalitieakkoord.

“De afgelopen weken heb ik op verzoek van het presidium met alle partijen in de nieuwe gemeenteraad tenminste twee keer gesproken”, zegt Neppérus vanavond in een persbericht van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. “Het doel van de gesprekken was om een goed beeld te krijgen van partijen die met elkaar zouden kunnen én willen samenwerken. Dit ook kijkend naar de verkiezingsuitslag en uitgaand van een akkoord op hoofdlijnen.”

Afspiegeling

Uiteindelijk heeft Neppérus het voorstel gedaan voor de brede coalitie van vijf partijen. “Deze coalitie vormt een goede afspiegeling van de verkiezingsuitslag. De bedoeling is om de andere partijen bij de beleidsvorming in deze collegeperiode steeds tijdig te betrekken.” De verwachting is dat het coalitieakkoord medio mei kan worden gepresenteerd.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.