Nick van Yperen (links) en Marianne Waling kijken de bal na die Nick net sloeg. Nick is deels verlamd, maar hij kan overeind dankzij de Paragolfer, een elektronische rolstoel met lift.
Volledig scherm
PREMIUM
Nick van Yperen (links) en Marianne Waling kijken de bal na die Nick net sloeg. Nick is deels verlamd, maar hij kan overeind dankzij de Paragolfer, een elektronische rolstoel met lift. © Merel Klijzing

Nick is deels verlamd, maar golft tóch en gaat voor de hoofdprijs: ‘Ik wil wel een week in die villa op Kreta’

Lichamelijk beperkt en toch willen golfen? In Nieuwveen kan dat. Zo gebruikt de halfzijdig verlamde Nick (39) elke week een elektronische rolstoel met lift die hem overeind zet om te slaan. Komende week zamelen mensen geld in voor deze paragolfers.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  16

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Dit was Nederland vandaag: zaterdag 8 mei
  Play

  Dit was Nederland vandaag: zaterdag 8 mei

 2. Tientallen gewonden bij ongeregeldheden in Jeruzalem
  Play

  Tientallen gewonden bij ongeregeld­he­den in Jeruzalem