Volledig scherm
Jim Janmaat miste een strafschop. © RV

Nicolaas Boys verliest restant gestaakt duel vanaf elf meter

RegiosportNicolaas Boys speelt ook volgend seizoen in de derde klasse (zondag). De club uit Nieuwveen kwam gisteravond in het restant van de nacompetitiewedstrijd (om promotie naar de tweede klasse) tegen het Haagse ODB niet tot scoren en verloor na strafschoppen.

In de strafschoppenreeks misten Jim Janmaat en Nick Teunissen namens Nicolaas Boys. De club uit Den Haag ging niet in de fout. Het duel werd vorige week in Nieuwveen gestaakt, omdat de scheidsrechter van dienst werd bedreigd door enkele spelers van ODB. De leidsman werd onder politiebegeleiding afgevoerd. Op het moment van de staking was de verlenging aan de gang en was de stand 2-2.

De KNVB besloot dat het restant van 23 minuten moest worden uitgespeeld op neutraal terrein, bij SJZ uit Zoeterwoude. Daar was geen publiek welkom. Er werd zelfs een noodverordening ingesteld, zo waarschuwde Nicolaas Boys op social media.

Politie

,,Er stond allemaal politie om het veld. In totaal waren er zo'n 25 politiemensen aanwezig en er stond ook een ME-busje", zei Jim Janmaat na de teleurstellende avond. ,,Het was geen fijne voetbalsfeer. We moesten ons zelfs legitimeren om het terrein op te mogen."

ODB speelt morgen tegen stadgenoot Laakkwartier om een plek in de tweede klasse. Nicolaas Boys, dat afgelopen seizoen als tweede eindigde, gaat met een bittere nasmaak de zomerstop in.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.