Volledig scherm
PREMIUM
Niels Castenmiller (rechts) in een eerder duel in actie namens Kickers'69. © Orange Pictures

Niels Castenmiller hoeft niet te vrezen na spookkaart

Zaterdagmiddag ontving Niels Castenmiller bij Kickers'69 een rode kaart. Dat overkwam hem wel vaker, maar de kaart die hij kreeg tegen LSVV'70 was een bijzondere. De speler van de Leimuidense vierdeklasser kreeg een gele kaart, waarna hij te horen kreeg dat hij moest inrukken omdat het zijn tweede gele kaart zou zijn. Alleen was dat niet het geval.

Quote

Vroeger had ik de naam dat ik vaak een rode kaart pakte

Niels Castenmiller

Castenmiller: ,,Ik liep in de tweede helft door op de keeper van LSVV’70. Toen ik mij omdraaide om weg te lopen, floot de scheidsrechter. Hij gaf ons een strafschop, hun keeper een rode kaart en ik kreeg geel. Hun doelman zou een natrappende beweging hebben gemaakt, maar daar merkte ik niets van. Vervolgens kreeg ik van de scheidsrechter te horen dat ik ook weg moest, omdat het mijn tweede gele kaart zou zijn.”

Geattendeerd door zijn medespelers, realiseerde hij zich dat hij helemaal nog geen kaart had gekregen. ,, Toen de scheidsrechter in zijn boekje keek, stond er toch echt dat ik een gele kaart had gehad. Ik zocht de kleedkamer maar op, want hier was niets meer tegenin te brengen”, blikt Castenmiller terug. ,,Gelukkig was er een rapporteur aanwezig. Die zocht mij na de wedstrijd direct op en stelde mij gerust. Ik hoefde mij geen zorgen te maken. Hij heeft een rapport opgestuurd naar de KNVB, waarin hij verklaarde dat deze rode kaart niet aan mij gegeven had moeten worden. Nu is het hopen dat het ook op tijd wordt behandeld, want vooralsnog ben ik gewoon geschorst.”