Volledig scherm
Op dit oude beeld van Google Street View is nog te zien dat er aan beide kanten twee rijbanen zijn. © Google Street View

Niet meer inhalen op Burgemeester Crolesbrug

Inhalen is niet meer mogelijk op de Burgemeester Crolesbrug in Bodegraven. De linkerrijbaan is aan beide zijden verdwenen. Het verdrijvingsvlak is uitgebreid, waardoor er nu aan beide kanten nog maar één rijstrook beschikbaar is.

,,De route over de Crolesbrug was vroeger een doorgaande route", zegt een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland. ,,Dat was het, toen de N11 er nog niet was.” Aan beide kanten van de brug is de weg eenbaans, alleen op de brug waren twee korte dubbele rijbanen. 

Die dubbele rijbanen zijn verdwenen. Medewerkers trokken vanochtend de witte lijnen van de verdrijvingsvlakken verder door. ,,Sinds de N11 is aangelegd, gaat er minder verkeer over de brug en is dit niet langer een doorgaande route", meent de woordvoerder. ,,Mede daarom is het aantal rijstroken aan beide kanten teruggebracht naar één.” 

Ook de veiligheid van medewerkers speelde een rol bij de aanpassing, laat de provincie weten. Er is nu meer ruimte voor medewerkers die onderhoud aan de brug moeten uitvoeren. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195