Volledig scherm
Afvalcontainer © Hans-paul Andrie001

Nieuw Elan zet vraagtekens bij nieuwe afvalcontainers in Hazerswoude Dorp

Nieuw Elan, de grootste partij in de Alphense gemeenteraad, is gealarmeerd door de komst van nieuwe afvalcontainers, met chip, in Hazerswoude Dorp.

Raadslid Robert Jan Blom (NE) wil van burgemeester en wethouders weten waarom die nieuwe containers worden geplaatst, omdat deze exemplaren vaak worden gebruikt in gemeenten waar inwoners moeten betalen per aangeboden zak huisvuil. Wethouder Leo Maat (milieu, GroenLinks) zei vorige week nog tijdens de raadsvergadering dat Alphen voorlopig niet die kant op wil. Een grote meerderheid van de raad voelt er ook niks voor.

Afvalpas

Blom wil weten of het nieuwe type container ook in andere dorpen wordt geplaatst en waarvoor de chips dienen. In Alphen kunnen mensen met een afvalpas de ondergrondse container openen, zonder extra te betalen. Die pas is ingevoerd om te voorkomen dat mensen uit gemeenten waar wel per zak met worden betaald naar Alphen rijden om hun huisvuil daar te dumpen.

De gemeente Alphen meldde eerder dat ondergrondse containers ook van chips zijn voorzien  zodat kan worden bijgehouden hoe vol ze zitten. Op deze manier kan worden voorkomen dat de containers te laat worden geleegd en mensen hun afval naast de containers zetten.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195