Volledig scherm
De nieuwe website van het gemeentearchief in Alphen is online © Screenshot gemeentearchief

Nieuwe website Gemeentearchief Alphen online

Het Gemeentearchief Alphen in het oude stadhuis aan het Burgemeester Visserpark heeft sinds vandaag een nieuwe website: gemeentearchief.alphenaandenrijn.nl

Per januari is het voormalige streekarchief onder de vleugels van de gemeentelijke organisatie gekomen. De oude website deed het niet goed meer. Via de nieuwe website zijn genealogische en historische gegevens doorzoekbaar. Daarnaast zijn de oudste kranten tot 1945 en een groot deel van de fotocollectie digitaal beschikbaar.

Het archief heeft als doel om inwoners van deze regio, zowel volwassenen als kinderen, kennis te laten maken met hun eigen geschiedenis, dat wil zeggen met de geschiedenis van hun eigen voorouders en hun eigen regio.

Dorpen

In de loop van 2018 worden steeds meer scans van verschillende bronnen op de website geplaatst, zoals de kadastrale archieven en de doop-, trouw- en begraafboeken van de verschillende dorpen die nu tot de gemeente Alphen behoren.

Binnenkort kunnen bezoekers van het Gemeentearchief ook zelf archiefstukken aanvragen via de website. De archiefstukken worden vervolgens uit het externe depot gehaald en naar de studiezaal van het Gemeentearchief gebracht. De studiezaal is open op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Het Gemeentearchief Alphen aan den Rijn bewaart alle historische archieven van de gemeente Alphen. In het depot worden de archieven van de (voormalige) gemeenten Alphen aan den Rijn, Alphen, Aarlanderveen, Oudshoorn, Zwammerdam, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude, Benthorn, Benthuizen (Hoogeveen) en Boskoop bewaard. 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!