Volledig scherm
Jop van der Pijl wil dat de gemeente Nieuwkoop voortaan op 11 oktober de regenboogvlag hijst. © Frank de Roo

Nieuwkoop overweegt hijsen regenboogvlag

De gemeente Nieuwkoop gaat voortaan mogelijk toch op 11 oktober de Regenboogvlag uithangen. Wethouder Bernadette Wolters wil samen met Jop van der Pijl, Jan Geerdink van het COC en enkele politici bespreken hoe de gemeente Nieuwkoop een ‘inclusieve samenleving’ wordt.

Van der Pijl deed vorige week in deze krant een oproep aan de gemeente om de regenboogvlag te hijsen, als symbool van inclusiviteit en aanvaarding van de mensen zoals ze zijn.

Scholen

Van der Pijl gaf aan, dat er op drie scholen in de gemeente helemaal geen aandacht gegeven wordt aan homoseksualiteit en lhbti’ers. Voor Wolters was dat een eyeopener: ,,Er is plek voor iedereen. We sluiten de lhbti’ers op geen enkele wijze uit.” 

Zo wil de wethouder kijken, of homoseksualiteit een onderwerp is, dat bij het Jeugd en Gezinsteam voldoende onder de aandacht gebracht wordt. En scholen moeten juist wél praten over anders-geaardheid, zo oordeelde de wethouder.

Waardevol symbool

Wolters: ,,Ik snap dat de vraag gesteld wordt om op 11 oktober de Regenboogvlag te laten wapperen bij het gemeentehuis. Het is een waardevol symbool en niet op voorhand een belemmering.”

Tot nu toe gaf Nieuwkoop, als enige gemeente in het Groene Hart, aan dat de Regenboogvlag niet past in het vlagprotocol.

SGP-ChristenUnie-fractievoorzitter Elias van Belzen liet zijn twijfels horen: ,,Als we gaan vlaggen met de regenboog, gaan we dan ook toestaan dat andere groepen een vlag mogen hijsen? Als je het een toestaat, dan ook het ander.”

Quote

Als we gaan vlaggen met de regenboog, gaan we dan ook toestaan dat andere groepen een vlag mogen hijsen?

Elias van Belzen , SGP-ChristenUnie-fractievoorzitter

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195