Volledig scherm
© Facebookpagina Zwembad Aquarijn

Nog altijd onduidelijkheid over redding Alphense zwembaden

Wethouder Gert-Jan Schotanus laat voorlopig in het midden wanneer burgemeester en wethouders van Alphen met een nieuw reddingsplan voor zwembaden Aquarijn en De Hoorn komen.

,,Dat doe ik niet alleen omdat ik me er niet op wil laten vastpinnen wanneer ik nu een termijn zou noemen. Er zijn ook gewoon nog heel veel vragen over de financiële situatie bij beheerder De Thermen 2 en de mogelijkheden om iets aan het tekort te doen’’, zegt de wethouder. 

Vorige week weigerde een meerderheid van de gemeenteraad een besluit te nemen over het afdekken van een tekort van bijna drie ton bij de zwembaden. Ook wilde het college de subsidie voor dit jaar niet verlagen van 1,75 naar 1,5 miljoen euro, zoals eerder met De Thermen 2 was afgesproken. Dat was tegen het zere been van nogal wat fracties. Schotanus en de beheerder kregen het verwijt van 'mismanagement'.

De Thermen 2 stelt juist dat het veel goedkoper werkt dan voorganger Sportspectrum. Volgens directeur Remco Pielstroom kunnen de baden het nog zo'n zes maanden uitzingen als de gemeente de helpende hand niet toesteekt. Hij wil niet vaker dicht of tarieven verhogen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.