Artist impression van bouwplan De Harmonie.
Volledig scherm
Artist impression van bouwplan De Harmonie. © Deerenberg en Van Leeuwen

Nu al reservelijst voor eind volgend jaar opgeleverde huizen bij Avifauna

De ruim honderd woningen die binnenkort worden gebouwd aan de Stuyvesantlaan in Alphen, vlakbij zwembad De Hoorn en vogelpark Avifauna, blijken populair. Komend voorjaar gaat de eerste paal de grond in, nu al is zo’n 70 procent verkocht.

Volgens makelaar Paul van Leeuwen (Deerenberg&Van Leeuwen) overtreft het aantal belangstellenden ruimschoots het aantal huizen (110) van de eerste fase.

Het complex heeft als naam De Harmonie meegekregen. De komende jaren worden in dit deel van Alphen, vlakbij de Rijnhaven, nog veel meer woningen neergezet. Ontwikkelaar Steevast denkt aan minstens enkele honderden, ook op de plek van de vroegere postsorteerloods, een voormalig kantoorpand dat nu tijdelijk in gebruik is als school en mogelijk ook op de plek van bouwmarkt Karwei.

De Harmonie wordt naar verwachting eind volgend jaar opgeleverd. Hoeveel belangstellenden er precies zijn, wil Van Leeuwen niet zeggen. ,,Dat is vertrouwelijk. Wat ik wel kan zeggen, is dat we ook gaan werken met een reservelijst. Valt er een koper weg, dan komen anderen alsnog in beeld.”