Bij het Topaasplantsoen In Alphen aan den Rijn heeft in de nacht van zaterdag op zondag een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij kwam één persoon om het leven, drie andere raakte gewond.
Volledig scherm
Bij het Topaasplantsoen In Alphen aan den Rijn heeft in de nacht van zaterdag op zondag een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij kwam één persoon om het leven, drie andere raakte gewond. © Josh Walet

OM verdenkt Alphenaar (18) die neef (16) neerstak van doodslag

De 18-jarige Alphenaar die afgelopen weekeinde zijn 16-jarige neef uit Amsterdam doodstak en drie andere mensen verwondde, wordt doodslag en poging daartoe ten laste gelegd.

De officier van justitie heeft dit gistermiddag bepaald. De verdachte wordt nog zeker twee weken vastgehouden.

De jongeman werd in de nacht van zaterdag op zondag gearresteerd. In een eengezinswoning aan de Robijnstraat in Alphen was die nacht zo'n hoogoplopend conflict ontstaan dat de verdachte zijn neef met een mes te lijf ging. Ook stak hij in op zijn eigen moeder en op een tweede neef (19) uit Amsterdam, die ook in het huis waren.

Plantsoen

De bedreigde familieleden vluchtten de straat op. De 16-jarige Amsterdammer rende naar het Topaasplantsoen, waar hij zwaargewond in elkaar zakte. De hulpdiensten probeerden hem te reanimeren, maar de jongen overleed ter plekke. De moeder van de verdachte en de andere neef raakten niet levensgevaarlijk verwond. Zij zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld.

De 18-jarige verdachte verwondde op straat ook nog een 17-jarige jongen die toevallig passeerde. Voor dit laatste wordt de Alphense verdachte poging tot zware mishandeling ten laste gelegd.

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195