Volledig scherm
Wethouder Gerard van As met de winterkoningin tijdens de heropening van De Herenhof. © DANIELLE VERWEIJ

'Ook Ridderhof en Aarhof verdienen facelift’

Als het aan de Alphense wethouder Gerard van As ligt, ondergaan De Aarhof en De Ridderhof ook snel een grootscheepse renovatie. Hij liet dit zaterdag weten tijdens de heropening van winkelcentrum de Herenhof.

De wethouder van onder meer economische zaken pleit ervoor dat de winkelcentra op korte termijn een nieuwe, moderne jas krijgen aangemeten. ,,Deze winkelcentra verdienen ook een transformatie om weer hedendaags en aantrekkelijk te worden.’'

Logo

Van As verrichtte zaterdag de openingshandeling voor de onthulling van het nieuwe logo van De Herenhof. Hiermee werd ook het openingsfeest ingeluid. Het winkelend publiek werd getrakteerd op goodiebags, bloemen, cava en optredens van artiesten.

Het winkelcentrum onderging een flinke metamorfose waarbij de puien, overkappingen en luifels werden vernieuwd. Ook het logo, in goud, onderging een facelift. ,,Een compleet nieuwe look. Helder, licht en een nieuwe kleurstelling,’' aldus architect Joost Voortman van Bloemen Architecten.

Populair

,,Een prachtig winkelcentrum met een regiofunctie. Dat was dertig jaar geleden bij de opening al zo en de winkels, met veel speciaalzaken, zijn onverminderd populair gebleken’', vindt wethouder Van As.

Voorzitter van de ondernemersvereniging Carla Passage: ,,Bewonderenswaardig dat alle winkeliers hun eigen zaak ook hebben verbouwd. Eigenlijk hebben we hier nu een gloednieuw winkelcentrum,’' aldus de eigenaresse van kapsalon Modern Style.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.