Volledig scherm
Winkelcentrum De Baronie in Alphen aan den Rijn. © Martin Sharrott

Ook winkelcentrum Baronie in Alphen verbreekt zondagsrust

Een groot aantal zaken in winkelcentrum Baronie in Alphen is voortaan elke zondag open. De eigenaren sluiten aan bij ondernemers in het stadshart die er eerder dit jaar mee begonnen. Winkeliersvereniging Aarhof is niet bang voor een concurrentiestrijd.

Het werd op zondag steeds drukker bij de twee supermarkten en nu is de tijd rijp dat meer winkels in de Baronie (naast de op die dag al geopende horeca) elke zondag opengaan, vindt Nico van Rijn van winkeliersvereniging Baronie. ,,We willen ook tegengas geven aan het Alphense stadshart’’, geeft hij toe. Daar gaan steeds meer winkels elke zondag open in plaats van één zondag per maand.

Druk

Quote

We willen ook tegengas geven aan het Alphense stadshart

Nico van Rijn

Publiekstrekker Action heeft besloten tot het eind dit jaar elke zondag open te gaan. ,,Het zal hier niet zo druk worden als op zaterdag, maar het hoort bij deze tijd. En ons is nadrukkelijk gevraagd mee te doen, anders wilden anderen ook niet elke zondag open’’,vertelt bedrijfsleider Joey Zoren van Action.

Marianne Bloemink van Piron Groep, dat ondernemers in Baronie polste over de wekelijkse koopzondag, is ‘blij verrast’ dat de meesten meedoen. ,,Zelfs kleine zelfstandigen. Maar een aantal wil echt niet, vanwege de zondagsrust. Dat moeten we uiteraard respecteren.’’

Praktisch

Nicole Talakua-Bernardus gaat vaak op zondag naar de supermarkt in de Baronie. ,,Dat is praktisch, mijn kinderen sporten op zaterdag. Nu meer winkels in de Baronie op zondag opengaan, ga ik ook die bezoeken.’’ Tonny Noya knikt. ,,Dit is ideaal.’’ Marieke Molkenboer en Janny de Vries uit Leimuiden winkelen nu op zondag soms in Nieuw Vennep of Amstelveen. ,,Ga ik nu op zondag naar mijn zus in Alphen, dan kan in meteen naar de Baronie’’, zegt Molkenboer enthousiast.

Marc Krimpenfort van winkeliersvereniging Aarhof vreest geen concurrentiestrijd. ,,Op zondag is in het stadshart meer te doen. En op zondag kun je bij ons ook gratis parkeren, net als doordeweeks bij de Baronie.’’