Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

Ook Woubrugge krijgt integraal kindcentrum

De ouders van (toekomstige) kinderen kunnen opgelucht ademhalen. Ook Woubrugge krijgt over een aantal jaren haar vurig gewenste integraal kindcentrum (IKC). 

In een raadsbreed gesteunde motie kregen b en w van Kaag en Braassem gisteravond deze duidelijke opdracht. Het college moet de komende jaren continu geld opzij zetten voor de realisatie van een IKC in Woubrugge.

Ook kan er van de gemeenteraad al begonnen worden met gesprekken met mensen uit het onderwijs, kinderopvang en sportverenigingen in het dorp. Zo kunnen de komende jaren alvast de ideeën voor een nieuw IKC uitgedacht worden, zodat de bouw van het school-, cultuur- en sportgebouw direct kan beginnen, zodra het college het geld bij elkaar heeft gespaard.

De huidige schoolgebouwen in het dorp zijn sterk verouderd. Toen onlangs duidelijk werd dat het dorp vanwege geldgebrek misschien wel tien jaar moest wachten op nieuwbouw kwamen de basisscholen in actie. Ze hielden een vurig pleidooi voor de bouw van een nieuw schoolgebouw in combinatie met andere voorzieningen. De scholen werden daarin gesteund door de dorpsraad, sportclubs en kinderopvangorganisaties.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.