Jos (links) en Aart Jan Pannebakker voor het huis waar hun oom Hans Hoogeveen een paar dagen onderdook om te ontkomen aan de gevreesde razzia’s van de Duitsers. Dat mislukte.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos (links) en Aart Jan Pannebakker voor het huis waar hun oom Hans Hoogeveen een paar dagen onderdook om te ontkomen aan de gevreesde razzia’s van de Duitsers. Dat mislukte. © Peter Franken

Oom Hans stierf vier dagen voor de bevrijding in Duitsland: ‘Wilt u mijn ouders zeggen dat ik veel heb geleden?’

Bij een razzia op 17 januari 1945 in Hazerswoude werden zestig mannen opgepakt onder wie Hans Hoogeveen (26). Zijn neven hebben uitgezocht wat er precies met hun oom gebeurd is. Want Hans keerde niet terug. Het verhaal van zijn reis en zijn dood staat in het boek ‘75 Jaar Bevrijd in 75 Beelden’.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging

 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta haalt uit tegen Vitesse en houdt Europees voetbal in vizier

  7 mei