Volledig scherm
Een fietser die vrijdag is aangereden op de Nieuwveenseweg bij Zevenhoven is later dit weekend overleden. De man had de bollenvelden bezocht. © Josh Walet

Organisatie Tulip Festival neemt maatregelen na ongeval met dodelijke afloop

Het Tulip Festival in Nieuwkoop en Alphen gaat ‘illegaal’ borden plaatsen bij de tulpenvelden aan de Nieuwveenseweg in Zevenhoven om automobilisten te vragen snelheid te minderen. Dit naar aanleiding van een dodelijk ongeluk vrijdag, waarbij een fietsers uit Alphen om het leven kwam, die de bollen had bezocht.

De borden stonden er al. Maar moesten worden weggehaald op last van de provincie Zuid-Holland, omdat dit nu eenmaal een 80-kilometerweg is. Dat zegt organisator Jan Nieuwenhuizen. ,,Iedereen, die aan deze weg woont, weet dat op deze weg veel te hard wordt gereden. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Vooral voor de mensen zelf en voor degene die in de auto zat.’’

Het ongeluk gebeurde vrijdag, het slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij dit weekeinde is komen te overlijden. Het slachtoffer is een oudere Alphenaar. Hij had de bollenvelden bezocht achter de landwinkel van Jan Nieuwenhuizen in Zevenhoven en werd bij het oversteken voor de winkel op de Nieuwveenseweg (N231) aangereden.

Deze 80-kilometerweg ligt langs de tulpenvelden van de firma Van der Slot. De bollenvelden vormen het hart van het toeristische evenement Tulip Festival dat op 12 april van start ging. Dit festival wordt tot 13 mei op elke vrijdag en zaterdag (en op Tweede Paasdag) gehouden in Nieuwkoop en Alphen.

Eerste keer

De VVV is ook gevestigd bij de tulpenvelden en de plattelandswinkel aan de Nieuwveenseweg 102. Het is de eerste keer dat dit festival wordt gehouden. Bezoekers voor de tulpenvelden moeten parkeren op het terrein van Jan Nieuwenhuizen (plek voor 50 to 60 auto’s) of bij de buurman. Morgen, op Tweede Paasdag, zijn door de organisatie drie parkeerwachten ingehuurd.

De familie Nieuwenhuizen is geschokt over het overlijden van de bezoeker. ,,We zijn helemaal van slag. We kennen de man goed omdat hij altijd zo dol is op de tulpen. Ook vorig jaar is hij op de fiets uit Alphen komen kijken’’, zegt mevrouw Nieuwenhuizen.

De provincie Zuid-Holland kan nog niet reageren, maar is bezig met de zaak. Over de toedracht van het ongeluk kan de politie nog geen mededelingen doen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195