Volledig scherm
Jan Dobbe © Dobbe Transport

Oud-directeur ‘Ome’ Jan Dobbe (93) van Dobbe Transport overleden

Jan Dobbe, voormalig directeur van het Roelofarendsveense transportbedrijf Dobbe Transport, is donderdag overleden. ‘Ome Jan’, de vierde generatie die aan het roer van het familiebedrijf stond, werd 93 jaar. 

Dobbe vormde samen met zijn broers Co, Louis en Theo de vierde generatie van het transportbedrijf. Eind jaren zestig namen zij de leiding over van Jan en Piet Dobbe, de derde generatie transporteurs. Inmiddels is het bedrijf, dat al sinds 1845 bestaat, 150 man in dienst heeft en internationaal opereert, in handen van neven Piet en Eric. 

Zeer sociaal

‘Ome Jan’ was niet getrouwd en had geen kinderen, maar was zeer sociaal, zegt Piet. ,,Hij besefte als geen ander hoe belangrijk klanten waren en deed alles voor ze. Het was een positief iemand.”  

Zijn oom kenmerkte zich door keihard te werken, rechtdoorzee zaken te doen, en altijd geïnteresseerd te zijn met een dosis humor, persoonlijke belangstelling en een mooi verhaal, aldus de rouwadvertentie. Dobbe begon op zijn veertiende bij het familiebedrijf. Hij wordt dinsdag begraven.