Volledig scherm
Het organiserend comité van de Andrélonreünie, v.l.n.r.: Jan Masmeijer, Alie Benedictus, Ineke van de Poll en Gijs Roos, voor: Marga Schouten-Streng, achter Robèrt Smits. © Pim Mul

Oud-medewerkers van Bodegraafs bedrijf Andrélon houden reünie

Over hun tijd bij Andrélon zullen Bodegraafse ex-werknemers zich niet zo snel negatief uitlaten. Liever halen ze herinneringen op.

Alie Benedictus (62), Robèrt Smits (55), Gijs Roos (71), Jan Masmeijer (69), Ineke van de Poll (60) en Marga Schouten-Streng (56) houden alweer de derde Andrélon-reünie. Nestor Roos heeft het langst bij het van oorsprong Bodegraafse bedrijf gewerkt; vanaf 1974 tot het einde in 2005. Toen verdween het shampoomerk uit Bodegraven.

Hoewel, bij de zes oud-werknemers zullen de flessen nog wel in de badkamer staan. ,,De naam Andrélon is bij elke Nederlander wel bekend", veronderstelt Masmeijer. Samen met Roos zorgt hij er al heel wat jaren voor dat de geschiedenis van de zaak niet verdwijnt. Ze zoeken nog altijd naar een plekje waar ze alle spullen (van oude shampooflessen tot reclameposters en tientallen foto's) een waardig plekje kunnen geven. In de tussentijd fleurden ze er al leegstaande etalages mee op.

Boekje

Quote

Ik weet ook nog wel dat mijn ouders zeiden dat je voor een goed bedrijf werkte, als je bij Andrélon aan de slag kon.

Marga Schouten-Streng

,,Je was trots dat je voor dat merk mocht werken", vertelt Smits. Schouten vult hem aan: ,,Ik weet ook nog wel dat mijn ouders zeiden dat je voor een goed bedrijf werkte, als je bij Andrélon aan de slag kon." Behalve trots delen ze veel herinneringen. Schouten: ,,Het speelt ook mee dat je je eerste baantje nooit vergeet. Ik heb er altijd zo'n schik gehad." En Benedictus denkt met plezier terug aan de kaasfondue, die in de zaak gehouden werd. ,,Dan stonk het de volgende dag nóg naar de gourmet."

Ze roepen andere oud-collega's op hun herinneringen te delen. Na de reünie, op 13 oktober in de Vliethoeve in Bodegraven, wordt er een boekje uitgebracht. Oud-medewerkers kunnen zich nog altijd aanmelden voor het feest (jtm@ziggo.nl). Via de Facebookpagina Reünie Andrélon 2018 hebben zich al 180 mensen aangemeld.

De directie van Andrélon was heel betrokken, zegt Van de Poll. ,,Het was echt een familiebedrijf." Masmeijer: ,,Ze wisten van je persoonlijke situatie en hielden daar rekening mee." Over hun werk bij het Bodegraafse bedrijf raakt het zestal niet uigesproken. Over oudejaarsfeesten, het personeelsblad De Spiegel, het geurteam, hoe de komst van de computer het werk veranderde of over het researchlab. Eigenlijk was het simpel, vat Schouten het samen. ,,Andrélon opende deuren voor je."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.