Volledig scherm
© Josh Walet

Overleden man (54) is eigenaar pand in Alphen

UpdateEen 54-jarige man uit Dreischor is vanochtend dood aangetroffen in zijn bedrijf aan de Ondernemingsweg in Alphen.

De man is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. De politie heeft hierover nog geen mededelingen gedaan, maar heeft wel al de gehele dag een grootscheeps onderzoek gedaan. Daarbij zijn ondermeer luchtfoto’s gemaakt. Ook is met speurhonden naar dadersporen gezocht. De politie heeft bij naburige bedrijven alleen geïnformeerd of wellicht camerabeelden beschikbaar zijn, er is geen uitgebreid buurtonderzoek gedaan.

Aan het eind van de middag arriveerde het NFI bij het bedrijfspand. Momenteel wordt met extra speurhonden onderzoek verricht aan de kant van de Hoorn.

Het is nog volstrekt onduidelijk wat zich in het bedrijfspand van DBF Communicatie heeft afgespeeld. De politie ontdekte het slachtoffer vanochtend rond half negen en zette meteen de omgeving af. ,,We houden rekening met alle scenario's", meldde een politiewoordvoerder vanochtend. ,,Meer kunnen we nu nog niet zeggen."

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
© AD

Het slachtoffer is eigenaar/directeur van een bureau dat vertaalwerk verzorgt van onder meer technische, juridische en medische teksten. Ook levert het bedrijf tolken. Het heeft een aantal vaste medewerkers in dienst, plus nog een ‘groot aantal externe vertalers’, zo is op de bedrijfssite te lezen.

Het slachtoffer had juist half juli Herberg De Ring, een bed and breakfast, in het Zeeuwse Dreischor overgenomen. Recentelijk is het slachtoffer daarom ook naar de Zeeuwse plaats verhuisd.

Verrassing

Quote

Het zijn nette mensen, bij mijn weten is er zeker geen sprake van louche praktijken

Bewoners van naastliggende woning

De buren en het personeel van naburige bedrijven hebben niets verdachts gemerkt. De bewoners van de direct naastliggende burgerwoning aan de Hoorn hebben niets gezien of gehoord. ,,Anders dan overdag is het hier ’s nachts doodstil. Van geschreeuw of hulpgeroep zouden we zeker wakker zijn geworden.’’ Pas toen tegen half negen de politie met de nodige wagens arriveerde, merkten zij dat er iets loos was. Ze zijn geschokt als zij horen over het incident met dodelijke afloop. ,,Dit had ik nooit verwacht. Mijn ouders hebben normaal contact met de medewerkers van de naburige bedrijven. Het zijn nette mensen, bij mijn weten is er zeker geen sprake van louche praktijken.’’

Die overtuiging heerst ook bij de personeelsleden van twee naburige bedrijven. Bij de medewerkers van het pompenbedrijf, twee huisnummers verderop, was in eerste instantie de indruk dat er een inbraak was gepleegd. Maar toen steeds meer politie in en om het gebouw kwam en de parkeerplaats steeds verder werd afgezet, rees wel het vermoeden dat er iets ernstigs was gebeurd. ,,Terwijl dit een heel rustig buurtje is. Er zijn dagelijks mensen in de bedrijven aanwezig, er is nooit iets geks aan de hand.’’

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
De politie is aanwezig met een zogeheten calamiteitenunit. © Josh Walet

Personeelsleden van het uitzendbureau iets verderop beamen dit laatste. ,,Er gebeurt hier nooit wat. We zitten hier sinds 2008 en sindsdien is welgeteld één inbraak geweest aan deze straat.’’ Ook is enkele jaren geleden na een tip over vermoedelijke wietteelt een inval in een pand geweest, maar daarbij werd niets aangetroffen.

In de rij bedrijfspanden wordt niet gewoond, weten zij. Aan het begin van de Ondernemingsweg is één bedrijfswoning.

Volledig scherm
© Josh Walet