Volledig scherm
Plantage 87 is pas vier jaar oud en haalde in die jaren al vaak de Lekker 500. Nu staat het ook in de Michelin Bib Gourmand-gids. Het is de enige nieuwkomer van de regio. Het stel Wendy en Stephan Möller runt de zaak. © Josh Walet

Pas vier jaar oude Plantage 87 uit Oude Wetering onderscheiden met Bib Gourmand: ‘We gaan lekker’

Zes restaurants onderscheiden‘Superleuk en onverwachts’. Zo noemt het pas vier jaar jonge restaurant Plantage 87 in Oude Wetering de Bib Gourmand van Michelin, een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de culinaire wereld. 

,,Een heel mooi compliment’’, jubelt Wendie Möllers. Samen met haar man Stephan begon ze in 2015 restaurant Plantage 87, vlakbij hun geboortedorp Roelofarendsveen. Ze hadden de nodige ervaring opgedaan bij andere restaurants, zoals De Dyck in Woubrugge. 

Al snel reeg het restaurant, dat vaak gebruik maakt van lokale groenten en ook zelf een plantage heeft,  de vermeldingen in restaurantgidsen aaneen. De Gault Millau, De Lekker 500; steeds klom het etablissement op de ranglijsten. Vorig jaar stond het, na twee lagere vermeldingen, voor het eerst in de top-100 van de Lekker. 

Erkenning

Maar tot een Bib Gourmand van Michelin, een soort ‘halve Michelinster’ voor restaurants die een kwaliteitsmaaltijd serveren voor maximaal 37 euro, kwam het nooit. Tot nu.

,,We gaan lekker’’, zegt Möllers koeltjes. ,,Wat ons geheim is? We doen gewoon wat we zelf het allerleukst vinden, zo nuchter zijn we wel. Maar deze vormen van erkenning zijn wel de kers op de taart.” 

Plantage 87 is één van de zeventien nieuwe Nederlandse restaurants met een Bib Gourmand. Het Groene Hart herbergt dit jaar zes restaurants met zo’n onderscheiding. Vorig jaar debuteerde Tante Kee uit Kaag op de lijst. De Watergeus in Noorden, De Schans in Montfoort, Bij Mette in Linschoten en het Goudse Jean Marie horen al langer bij de door Michelin geprezen restaurants.