Volledig scherm
De politie heeft vanochtend tijdens het onderzoek naar het overlijden van Aldrik Frik 'interessante' tips gekregen van passanten. © Josh Walet

Passantenonderzoek naar overlijden Frik levert 'interessante' tips op

De politie heeft vanochtend tijdens het onderzoek naar het overlijden van Aldrik Frik 'interessante' tips gekregen van passanten. Dat meldt Yvette Verboon, woordvoerder van de politie. Op drie plekken in Alphen werden fietsers, voetgangers en automobilisten bevraagd door agenten.

Quote

Er zijn meerdere getuigen die we nader zullen horen

Yvette Verboon

Agenten hielden op drie verschillende plekken het verkeer tegen, op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over het overlijden van Frik. Ze stonden op twee plekken langs de Ondernemingsweg en een locatie langs de Hoorn. Frik werd vorige week dood gevonden in zijn bedrijf aan de Ondernemingsweg. De politie vermoedt dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. Hoe hij gevonden werd, wil de politie niet zeggen.

,,We hebben veel passanten gesproken", zegt Verboon. ,,Er zijn meerdere getuigen die we nader zullen horen. Hun opmerkingen zijn interessant genoeg om nog eens op door te vragen." Dat gebeurt op korte termijn. Het passantenonderzoek werd bewust vandaag gehouden, omdat Frik ook op een vrijdag gevonden werd. Het is volgens Verboon niet zo dat het onderzoek vastzit en dat daarom getuigen worden gezocht. 

,,Waarom deze getuigen zich niet eerder gemeld hebben? Dat is de vraag. Soms denken mensen dat hun opmerking niets bij kan dragen aan het onderzoek, anderen staan er simpelweg niet bij stil."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.