Volledig scherm
Zorgambulance, deze ambulance rijdt geen spoedmeldingen. © ANP

Patiënten denken mee over nieuwe zorgambulance Hollands Midden

Een groep patiënten heeft meegedacht over de inrichting van de nieuwe zorgambulance van de ambulancedienst RAV Hollands Midden. De dienst neemt deze wagen binnenkort in gebruik. 

Er doen op dit moment al vijf voormalige spoedambulances dienst als zorgambulance. De nieuwe zorgambulance is compacter en biedt de patiënt meer comfort. In de komende jaren wordt de vloot verder uitgebreid. De zorgambulance wordt alleen ingezet voor patiënten die op medische gronden met een ziekenwagen vervoerd moeten worden, maar waarbij geen sprake is van een  levensbedreigende situatie. 

Voordat de eisen aan de nieuwe ambulance werden opgesteld, is patiënten gevraagd mee te denken. De RAV heeft namelijk een groep mensen tot haar beschikking, die namens de patiënt optreedt. Een van de adviezen is dat de patiënt vanaf de brancard naar buiten kan kijken. 

De zorgambulance is ontwikkeld op basis van een kleiner voertuig dan de spoedambulance. De basis is een Mercedes Vito. Dit compactere voertuig komt de rijeigenschappen en daarmee het rijcomfort voor de patiënt ten goede.