Volledig scherm
PREMIUM
Foto Pim Mul 11012018 Bodegraven. Daan Bijl is bedrijfsleider van de Kwalitaria in Bodegraven. Daar is de pinautomaat opgeblazen. © Pim Mul

Pinautomaat in snackbar is nu opeens een doelwit

Medewerkers van snackbar Kwalitaria waren er al bang voor: een plofkraak. Gisterochtend werd de geldautomaat in de snackbar in winkelcentrum Vromade opgeblazen. De daders zijn nog altijd voortvluchtig.

Quote

We wisten natuurlijk wel dat dit kon gebeuren

René Nauta, eigenaar van snackbar Kwalitaria

,,Ik kan wel janken als ik dit zie”, zegt een medewerker tegen een collega. Ze bekijken de schade aan het pand, dat op dat moment voor onbevoegden nog verboden terrein is. De explosieven opruimingsdienst wordt ingeschakeld om te kijken of er nog meer explosieven in de automaat zijn aangebracht. Daarvoor wordt gewerkt met ­camerabeelden. In de nacht van woensdag op donderdag werd rond 4.45 uur geprobeerd de geldautomaat op te blazen. De krakers ramden twee deuren om binnen te komen. Na de eerste deur stuitten ze echter op een rolluik dat de snackbar scheidt van de sporthal. Daarop werd een tweede deur ingeslagen. Een buurtbewoner hoorde het geluid toen hij even naar het toilet ging. ,,Ik dacht dat er op een auto werd ingebeukt”, zegt de man. ,,Toen zag ik het licht van de explosie ineens boven de voormalige apotheek uitkomen.”