Volledig scherm
De band Omloop oefent in de koeienstal van melkveehouder Niesing. © Stephan Tellier

Plattelandsgevoel op Holygreen met The Partysquad en Omloop

Vrijdag is de derde editie van festival Holygreen in Hazerswoude. On stage niet alleen The Partysquad en Lady Bee, maar ook de Boskoopse band Omloop. Wat de festivalgangers van hen kunnen verwachten? Het echte plattelandsgevoel.

Quote

Het gaat over de verleidin­gen van het leven, over drinken, vrouwen, liefde

Rick Smits

De band heeft als vaste oefenlocatie de koeienstal van melkveehouderij Niesing aan de Wijkdijk. Daar wordt wekelijks gerepeteerd, wat de koeien niet vervelend lijken te vinden.

Zo gauw drummer Robin Stuijfzand (33) een flinke roffel geeft, gaan meteen de koppen omhoog. Als daarna leadgitarist Bas Klinkhamer (26) een akkoord aanslaat, luisteren alle koeien mee. ,,Er stonden hier ook kalfjes in de stal, die gingen meeloeien", vertelt bassist Hein de Koning (25). Omloop bestaat pas een half jaar, maar besloot om een gokje te wagen bij de Holybattle, een talentenjacht van Holygreen Festival. Daar gooide de band hoge ogen en won daarmee een optreden.

Berenpad

De bandleden noemen Omloop een 'country/folk-project', met uitsluitend Nederlandstalige nummers. Rick Smits (26), zanger en slaggitarist, is het muzikale brein. Hij bewerkt bestaande nummers en schrijft ook eigen liedjes. ,,Het nummer waarmee we de Holybattle hebben gewonnen, Berenpad, gaan we natuurlijk ook spelen", zegt de kwekerszoon. Het is een zeer vrije vertaling van White House Road van Tyler Childers.

,,Berenpad gaat over hardwerkende jongens zoals wij", zegt Smits. ,,Die aan het einde van de week een biertje pakken en zich dan een beetje verliezen. Het gaat over de verleidingen van het leven, over drinken, vrouwen, liefde. En dat je het toch allemaal goed probeert te doen. Het gaat over hoe ik het plattelandsleven zie."

Zijn vriendin Stefanie Kenter (22) is sinds kort aan de band toegevoegd als pianiste en zangeres. Een aanwinst volgens de band. ,,Ook de koeien zijn gek op haar." De naam van de band blijkt overigens een geografische vergissing. ,,We dachten dat de weg hier Omloop heet, maar dat is verderop. Toen hebben we het maar zo gelaten."

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195